Pagina's

vrijdag 15 juni 2012

Plantjes en een lepelaar


Een uitzicht over de Yerseke Moer op dit moment. Er staat volop in bloei, boterbloemen, zuring en kamille vormen hier de hoofdmoot. De Yerseke Moer is een gebied waarvan grote delen een hoog zoutgehalte hebben, hierdoor is er veel variatie te zien in de plantengroei. Op deze foto is dat goed zichtbaar in de groentinten van het gras.

Echte kamille in volle bloei. De verschillende fases van de bloei zijn goed te zien. Hoe verder de witte bloemblaadjes naar beneden hangen hoe 'ouder' de bloem. Het gele hart zwelt ook evenredig op.

Zeebies of ook wel Heen genoemd heeft gele bloempjes. De stengel is driekantig en scherp, opvallend is dat de bladeren niet driekantig meer zijn maar plat. Deze grassoort is typisch voor natte en zilte grond en gedeid uitstekend in de Moer.


Als laatste nog wat zilverschoon, op het eerste zicht is er niet veel zilvers te zien, maar de onderkant van het blad is zilverkleurig behaard. Vandaar de naam, zilverschoon. Het gele bloemetje is er één van het zilverschoon.

Behalve bloemen natuurlijk ook nog even tijd gemaakt om vogels te fotograferen. Deze lepelaar kon ik kruipend door het gras goed benaderen. In deze pose is de verklaring van de naam lepelaar niet moeilijk te raden.

Door een iets lager standpunt in te nemen wordt de lepelaar mooi omlijst door het groen in de omgeving en de lepelaar springt er mooi uit.

1 opmerking:

  1. Mooie foto's van een mooi gebied en wat een plaatje die eerste lepelaar foto!

    BeantwoordenVerwijderen