Pagina's

zaterdag 25 februari 2012

Torenvalk, roodhalsgans en sneeuwgans: Wat een dag!

Vandaag was het schitterend weer om er op uit te gaan.
Vanochtend eerst een rondje door de Yerseke Moer gedaan. Daar zag ik een mooi roodhalsgans lopen. Voor mij de eerste keer dat ik een roodhalsgans zag! De roodhalsgans is een zeldzame wintergast in Nederland, iedere winter worden ze wel gezien maar een waarneming van deze gans doet het hart van de vogelaar altijd sneller kloppen. En dat is niet alleen omdat ze zeldzaam zijn, ze zijn zooo mooi!
De torenvalk liet zich ook goed bekijken en fotograferen.

Je ziet dit vrouwtje denken: Ja fotograaf, je vindt dat prikkeldraad en dat paaltje uit esthetisch oogpunt misschien niet een doorslaand succes: Maar uh.......

...Daar heb ik natuurlijk schijt aan! 

Hmm, vind je dit een betere positie meneer de fotograaf?
Dit is nog een dame torenvalk van eerder op de week, ik kwam net wat te dichtbij voor haar, daarom nam ze de vleugels maar.


De roodhalsgans, ze zijn verassend moeilijk te ontdekken in een groep brandganzen, je moet geluk hebben dat het licht net op de rode hals valt, dan zie je ze gelijk.

Een sneeuwgans valt al van ver op. Een sneeuwgans is veel 'eleganter' dan een boerengans. Ook heeft een sneeuwgans zwarte vleugelpunten.

2 opmerkingen:

 1. De torenvalk staat er prima op! Prachtig die roodhalsgans, mooi gespot en goed vastgelegd.

  Heb een tip voor je om meer reacties te krijgen; overweeg om die antispam uit te zetten want nu moeten we steeds 2 antispam woorden intypen en die zijn bijna niet te lezen met als gevolg dat sommigen niet meer willen reageren. Hoe je dat kan uitzetten staat op mijn blog in het bericht Woordverificatie.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Robert,

  Leuk dat je reageert!
  Goed dat je dat aangeeft van die anti-spam. Ik ga dat eens uitzetten.
  Ja de roodhalsgans was ik ook erg blij mee, het leuke was dat ik de eerste was die hem na een afwezigheid van drie weken weer heb gezien.

  Groeten,
  Izak

  BeantwoordenVerwijderen