Pagina's

donderdag 15 maart 2012

Stelletje schreeuwers

17,7°C was vandaag de hoogst gemeten temperatuur in Wilhelminadorp. Dit officiële weerstation ligt het dichtst bij Yerseke. Nou dat was te merken dat het zo een lekker temperatuurtje was. In m'n korte mouwtjes ben ik een rondje gaan doen langs de Koude-en Kaarspolder. Een inlaag vlak bij Yerseke.

Honderden rotganzen, een tiental kluten, de nodige paartjes slobeenden....

...En een groep van ongeveer 40 grutto's, gisteren waren het er nog ongeveer 50. Misschien dat de grutto's toch steeds meer naar hun broedgebied, de Yerseke Moer gaan. Maar mijn doel was niet de grutto, mijn doel waren een stelletje schreeuwers...

Kokmeeuwen, niet zomaar een paar maar een hele kolonie.

In deze kolonie bakenen de paartjes kokmeeuwen hun eigen gebiedje af, en als er een kokmeeuw even niet doet wat je wil dan ga je er toch even lekker achteraan.

En nee niet stilletjes, maar onder het slaken van grote schreeuwen. En toch heb ik er van genoten, als je langer luistert is zelfs het gekrijs van een kolonie kokmeeuwen muziek...

1 opmerking:

  1. Hoi Izak,

    Was inderdaad heerlijk donderdagmiddag; heb er ook even van genoten door 2 uurtjes vrij te nemen en er op uit te gaan met de camera.

    Mooi vliegbeeld die laatste.

    Groeten, Robert

    BeantwoordenVerwijderen