Pagina's

vrijdag 2 maart 2012

Grijs: Saai?


Het was een grijze en mistige dag. Niet direct weer waarbij je aan mooie foto's maken denkt.
Toch zijn m'n broer en ik er gewoon op uit gegaan. Eerst bij het spuikanaal gekeken, op afstand zaten verschillende eendensoorten zoals pijlstaart,krakeend en bergeend. Daarna zijn we doorgereden richting de spuikom, we zijn er niet aangekomen want op de reis er naar toe zagen we twee blauwe kiekendieven (vrouwkleed) jagen. Helaas... geen foto's.

Op een dijk met takkenafval van pas gekapte bomen zat een gemengde groep van rietgorzen en graspiepers. Op de achtergrond hoorden we zingende veldleeuweriken en de graspieper liet zijn zang ook nog even horen.

Na de middag nog even door de Moer. Altijd mooi!
O ja, ook nog even de roodhalsgans tussen een groep brandganzen in de moer gespot! Leuk,leuk.


Deze Grote Canadese gans ging op de vleugels. Het water was spiegelglad, stil en om ons heen was het grijs.

Een groep van 280 brandganzen, (ja ik heb ze stuk voor stuk geteld!) vliegt op om op een andere plaats te gaan fourageren. De skyline van Yerseke en de struik op de voorgrond zorgt ervoor dat het beeld compleet is.
Opeens gesnater en vleugelgeklap, een paartje wilde eenden vloog op en een derde wilde eend kwam ook nog even om het hoekje kijken. :-)

Oei die zit daar mooi te zijn! Dankzij het grijze weer zijn er bijna geen schaduwen, dat zorgt voor mooie beelden.

Zo af en toe vloog er een groep van honderden spreeuwen op uit de Yerseke Moer, ik wilde graag een landschapsfoto met de spreeuwen als onderwerp maar dat lukte helaas niet. Volgende keer beter misschien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten