Pagina's

vrijdag 9 maart 2012

Van grijs naar zonnig

Afgelopen dinsdag en donderdagochtend er nog op uit geweest, dinsdag was het grijs, donderdag zonnig. Aan de foto's is dit goed te zien.

Ik hoorde opgewonden gepiep en zag een vogeltje druk heen en weer rennen, een kwikstaart. Leuke vogeltjes, lekker bewegelijk, deze vogeltjes jagen al rennend op insecten. Je ziet de speurende blik.
Thuis het vogelboek er even op nageslagen om te kijken om welke kwikstaart dit is: De witte kwikstaart. 

3 Watersnippen en een tureluur bij elkaar, de achterste twee watersnippen gingen helemaal rechtop staan en stonden met hun snavels tegen elkaar aan te wrijven, misschien een vorm van balts of gewoon rivaliteit?

Slecht nieuws voor de hooikoortspatiënten, de els staat volop in de bloei! Dat levert dan wel weer mooie foto's op in combinatie met tegenlicht. De els heeft mannelijke en vrouwelijke bloemen, op deze foto zijn beide te zien.
De gele slierten zijn de mannelijke bloemen (in bloei), de bruine proppen zijn de vrouwelijke bloemen (uitgebloeid).

Elzen zijn interessant voor bepaalde vogelsoorten. Zo zie je vaak puttertjes, koolmezen, pimpelmezen en vinken in elzen op zoek naar voedsel.
Hier een pimpelmees die recht boven mij eventjes naar beneden keek wat voor rare snuiter daar nu weer stond.

Op het water van de Zwaakse weel zaten verschillende grauwe ganzen en grote canadese ganzen. Door op mijn buik te gaan liggen langs het water zagen de ganzen mij niet en kon ik vanuit een mooi standpunt foto's maken. Hier twee landende grauwe ganzen.
Voorjaar, daar horen de nodige ruzies bij! Hier twee grauwe ganzen aan het bakkeleien.


2 opmerkingen:

 1. Hoi Izak,

  Mooie voorjaarsopnames! En vooral die laatste vind ik erg mooi, prachtig zo'n laag standpunt.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Izak,
  Erg mooie foto over 'slecht nieuws'. De 'landende grauwe ganzen' is een foto met veel spanning, erg mooi! Je zou bijna denken dat die rechter gans het riet in vliegt, is die nog wel goed terecht gekomen? ;)
  Groeten,

  BeantwoordenVerwijderen